UNGDOMMENS KULTURLEIR 2023

Er du 13-17 år og bor i Viken? Da finnes det en sommerleir for deg fra 30. juli – 4. august 2023 på Follo Folkehøgskole i Vestby. Vi tilbyr kurs i film, låtskriving, musikal, teater og tegneserietegning.

Ungdommens kulturleir arrangeres av Viken barne- og ungdomsråd, i samarbeid med Viken fylkeskommune.

Låtskriver

På låtskriverkurs lærer du alt om hvordan du kan gå fra en liten idé til en ferdig innspilt låt. Kurset blir holdt av Olav Tronsmoen og Bård Mathias Bonsaksen, som til daglig jobber som låtskrivere og produsenter med både store og små artister. De vil ta deg med på prosessene innen låtskriving og produsering, og i slutten av uken vil du sitte igjen med en innspilling av din helt egne låt! Kurset passer for deg som er interessert i musikk, og krever ingen instrumentferdigheter eller erfaring med låtskriving fra før.

Olav Tronsmoen har jobbet i 10 år som freelancekeyboardist i Oslo, hvor han har spilt med artister som Ina Wroldsen, Maria Mena, Gabrielle og Karpe Diem. I tillegg har han de siste årene satset mer innen låtskriving og produsering.

Bård Mathias Bonsaksen er en artist og låtskriver som begynte tidlig å skrive og produsere sine egne låter. I løpet av de siste årene har Bård jobbet med artister og låtskrivere/produsenter som Ina Wroldsen, Amanda Delara og Matoma. I tillegg satser han på sin egen artistkarriere under artistnavnet BAARD.

 

 

 

 

 

 

 

Tegneserietegning

På dette kurset vil du lære å utvikle egne ideer og hvordan du bygger opp en tegneserie, med råd om fortellergrep og effekter. Du trenger ikke å ha med eget utstyr.

Kursleder Tore Strand Olsen har tegnet for blader som Pyton, Pondus og Rutetid. Han har gitt ut flere tegneseriebøker, bl.a. Tegneserienes Historie og Tegn Serier! og har bloggen tegneseriekurs.com.

 

 

 

 

 

 

Teater

Dette er et teaterkurs for deg som har gjort en del teater fra før, men også for deg som ikke har så mye erfaring, men som synes teater er gøy! Vi skal skape en leken forestilling, hvor fantasien får blomstre. Vi skal jobbe med skuespillerteknikk, formidling, tilstedeværelse og samspill gjennom en kreativt skapende prosess. Kurset vil ha en fysisk og leken innfallsvinkel med fokus på å skape noe sammen som et kompani/gruppe. Gjennom forskjellige øvelser og metoder skal vi forske i ulike måter å skape teater på.

Kristin Indahl er utdannet skuespiller i bevegelsesbasert teater og dramapedagog fra Oslo Met. Hun har bred erfaring med arbeid som instruktør og dramalærer. For øyeblikket jobber hun på dramalinjen på en videregående skole. Hun har erfaring fra diverse produksjonsarbeid, både som regissør og skuespiller og jobber med å holde workshops og teaterundervisning på ulike festivaler og utdanningsinstitusjoner, som blant annet Oslo Met.

Film

På dette kurset vil du lære om å lage og spille i ekte kortfilm. Vi skal lage to kortfilmer fra manus-til ferdig klipp.  Du vil lære om skuespill for kamera, regi, manus, filmfoto, Mac-redigering og lydarbeide. Vi har alt utstyret du trenger!

Kursleder er Morgan Davidsen. Morgan er utdannet i USA og jobber som regissør og skuespiller. Senest aktuell med indie-filmen ‘The number is Nine’.

 

 

 

 

 

Musikal

Dette kurset passer for deg som liker å kombinere sang, dans og skuespilleri. Vi gjør repertoar fra kjente musikaler. Kurset avsluttes med en liten arbeidsvisning på scenen.

Kursleder Birgitte Derås Bergset er utdannet musikalartis fra NSKI høyskole. I tillegg til studier har Birgitte også tatt del i ulike musikalproduksjoner i Viken de siste 8 årene. Deriblant Cats the musical, Legally Blonde og Folkeeventyrene the musical. Til dette kurset trenger du treningstøy.

 

 

 

 

 

Pris og praktiske opplysninger

Kursene koster kr 2 850 per person (kr 2 390 hvis det er flere søsken). Inkludert i prisen er overnatting, tre måltider om dagen, kurs, materiell og aktiviteter. Ungdommens kulturleir er støttet av Viken fylkeskommune og for elever utenfor Viken kommer et pristillegg på kr 600.

Oppmøte er søndag 30. juli kl. 18.00, og kursene foregår fra mandag mellom kl. 09.00 og 16.00, kun avbrutt av lunsj. Overnatting skjer på skolens internat i tomannsrom. Kursene avsluttes fredag 5. august kl. 17.00.

Påmelding

Påmelding skjer etter først-til-mølla-prinsippet. Bindende påmelding sendes elektronisk i påmeldingsskjema nederst på siden. De kursene det er nok deltagere på 12. juni, blir gjennomført. Eventuelt ledige plasser som er igjen etter denne datoen blir fylt opp fortløpende.

Rull til toppen